De juiste wandelschoenen kiezen

Wandelschoenen

Hou jij ervan om te wandelen? Dan is het belangrijk dat je goed schoeisel onder je voeten hebt. Dit voorkomt namelijk in veel gevallen blaren. Misschien nog wel het meest fijne van goede schoenen is dat de kans op blessures kleiner worden. In dit artikel geef ik je tips over hoe jij de beste schoenen kunt kiezen die bij jou passen. Er zijn namelijk een aantal belangrijke factoren waarop je dient te letten bij het aanschaffen van een paar schoenen.

Welke categorie schoenen kies jij?

Binnen de wandelschoenen zijn er vier categorieën. Het begint bij categorie A. Dit zijn lage schoenen en bedoeld voor lichte wandelingen.Wil je gaan wandelen op ruiger en oneffen terrein? Dan is het aan te bevelen om gebruik te maken van schoenen die in categorie D vallen. Deze zijn namelijk hoog en stijf. Hierdoor heb je optimale ondersteuning en bescherming. Door de stijfheid kun je jouw voeten bijna niet bewegen. Niet heel prettig zul je denken. Maar dat is juist goed. Het voorkomt namelijk dat je voeten gaan schuiven in je schoenen. Deze wrijving veroorzaakt blaren en dat is het laatste wat je wilt.

Hoe lang ga je wandelen?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: Hoe lang ga je wandelen? Wanneer je hele korte wandelingen maakt is het vaak niet eens nodig om wandelschoenen te kopen. Dit heeft te maken met je voeten. Wanneer je sterke voeten hebt dan zijn wandelschoenen niet nodig. Als je hele zwakke en instabiele voeten hebt dan zijn wandelschoenen wel aan te raden. Ook als je sterke voeten hebt kun je wandelschoenen nodig hebben. Ga je bijvoorbeeld in de bergen of door het bos wandelen? Dan zijn wandelschoenen zeker weten aan te raden. Het voorkomt namelijk blessures.

Hoe pas ik mijn wandelschoenen?

Bij het passen is het belangrijk om te letten of je voeten niet gaan knellen. Wanneer dit het geval is moet je de schoen links laten liggen. In het begin van het lopen zal je het nog niet zo erg merken, maar uiteindelijk gaat het pijn doen. Hou daarom dus vooraf rekening of je brede of smalle voeten hebt.